Enspijk, zaterdagavond 26 januari, 22:30 uur

 

Zo,  net thuis van een avondje ijsbaan.

Het is de afgelopen 3 dagen weer volle pret geweest op de ijsbaan.

Na een dag voorbereidingen treffen door enkele  bestuurscollega’s konden wij afgelopen woensdagavond het sein: “IJsbaan open “ melden op onze website.

Donderdag 24 januari ging de baan om 13:00 uur open. Wij hadden  een redelijk drukke dag.

Onze Fredie van Asch heeft met zijn inzet de nodige warme drankjes klaar gemaakt, om de koude weg te kunnen drinken. Donderdagmiddag kregen we nog wat aanvragen van diverse scholen of zij vrijdag konden komen schaatsen. Omdat er nog al veel kinderen verwacht werden, zijn wij afgelopen vrijdag speciaal vanaf 10:30 uur open gegaan om de eerste school te kunnen “ontvangen”op de ijsbaan.

Vrijdagmiddag kwamen er nog een paar scholen, dus dankzij deze spreiding kon men

allen met plezier schaatsen.

De kwaliteit van het ijs was niet denderend, maar we hebben er alles aan gedaan om de baan begaanbaar te houden en dat is uiteindelijk goed gelukt. De baan heeft het al die tijd redelijk gehouden.

Ook de frietkraam van de speeltuin uit Deil was weer van de partij, zodat iedereen een versnapering kon kopen als men trek kreeg.

Zaterdag is de baan ook door vele schaatsliefhebbers bezocht. Toch weer  leuk om al die vrolijke gezichten binnen te zien komen.

Omdat de weersvoorspelling  er heel dik op legt, dat morgen de dooi flink zal intreden, begeleid  met regenbuien,  hebben wij als bestuur besloten de baan vanaf zondag niet meer te openen.

We hebben vanavond  alles netjes opgeruimd, zodat we weer startklaar staan voor de volgende vorstperiode, hopelijk dan zonder sneeuw.

Wij hopen dat iedereen  die geweest is,  net als wij enorm hebben genoten van deze korte ijsperiode.

 

Het bestuur van de ijsbaan.